Slavonski Brod

Slavonski Brod / Opće informacije / Kazališta / KAZALIŠNO-KONCERTNA DVORANA IVANA BRLIC MAŽURANIC

KAZALIŠNO-KONCERTNA DVORANA IVANA BRLIC MAŽURANIC

Kategorija: Kazališta

28.04.2014. 19:30 Kategorija: Predstava

UKROĆENA GOROPADNICA - SLAVONSKI BROD

Mjesto događanja: Slavonski Brod - Kazališno koncertna dvorana "Ivana Brlić Mažuranić"

Ukroćena goropadnica, ili kao trajniji glagol: kroćenje goropadi, kako vam drago, novi je naslov u kazališnoj sezoni što nas očekuje. U jednoj od najpopularnijih Shakespearovih komedija moći ćemo ponovno uživati već potkraj rujna. Borba spolova u žaru ljubavne strasti nikad ne izlazi iz mode! Mogu li se suvremeni muškarci zapitati kako ukrotiti divlju mačku, a da pri tom nitko ne izgubi svoje dostojanstvo? Recept će im dati Petruccio, glavni muški lik ove komedije, koji će na sebi svojstven, ležeran i zavodljiv način na sve napade i uvrede svoje bolje polovice samo vedro povikati:

UKROĆENA GOROPADNICA - SLAVONSKI BROD

08.04.2013. 20:00 Kategorija: Predstava

GOSPOĐA MINISTARKA - SL. BROD

Mjesto događanja: Slavonski Brod - KKD - Ivana Brlić Mažuranić - gostuje kazalište Kerempuh, Zagreb

Nušićev politički vodvilj lako je prevediv na jezik političkog aktualiteta. Od redatelja čiji se rad nerijetko diskvalificira kao jeftin scenski pamflet (usp. “Politički pamflet Olivera Frljića na rubu kazališta”, “Politički teatar ili pamflet”, “Plakatska i pamfletska predstava”…), u slučaju ovog komada se gotovo i ne može očekivati nešto drugo. Dakle, jedino pitanje ostaje kako nušićizirati hrvatsku političku scenu? Tko je od članova aktualne ili bivše vlade najzahvalniji za portretiranje kroz jedno od najznačajnijih djela južnoslavenske komediografije?

GOSPOĐA MINISTARKA - SL. BROD

05.11.2012. 19:30 Kategorija: Predstava

GOSPODA GLEMBAJEVI - SLAVONSKI BROD

Mjesto događanja: Sl.Brod - Kazališna dvorana Ivana Brlić Mažuranić - gostuje HNK-a Zagreb

Jedno od najpoznatijih i najizvođenijih dramskih djela velikana hrvatske moderne književnosti Miroslava Krleže - Gospoda Glembajevi - tekst je o usponu i propasti ugledne bankarske obitelji u kojoj tijekom proslave obljetnice banke započinje nezadrživ splet događanja koji će mnoge članove obitelji zauvijek promijeniti. Drama Gospoda Glembajevi paradigmatsko je Krležino djelo u kojem se naš veliki pisac nemilosrdno razračunava s lažnim sjajem, bogatstvom i svim opsjenama koje donosi novac i uspon u društvu.

GOSPODA GLEMBAJEVI - SLAVONSKI BROD

14.05.2012. 19:30 Kategorija: Predstava

PROLAZI SVE - SLAVONSKI BROD

Mjesto događanja: Slavonski Brod - Kazališno koncertna dvorana Ivana Brlić Mažuranić - gostuje Gavella

Dijete s kockastom glavom koje potiče svađu nalik onima iz talijanskih filmova, ljubavna scena s mladim ustašom, partizansko kazalište i strastveni susret u kupiništu, političke optužbe i mučenje, bračni brodolom, a zatim starost, i jedna dvorana u kojoj se pleše... Starački dom kao "idealni kamp svih naših ksenofobija, a opet tako dirljivo i mlačno mjesto" (D. Spišić) na koje "odlažemo starce", pomalo poput isluženih starih baterija ili iskorištenih plastičnih boca, ogledalo je društva u kakvom živimo, društva gdje teško prihvaćamo druge i drugačije, a slabije sklanjamo u stranu jer nam smetaju, jer nemamo vremena za njih...

PROLAZI SVE - SLAVONSKI BROD

28.03.2012. 19:30 Kategorija: Predstava

JUDITH FRENCH - SLAVONSKI BROD

Mjesto događanja: Slavonski Brod - Kazalište Ivana Brlić Mažuranić

Sasvim obična, svakodnevna radnja odlaska do najbližeg kioska po kutiju omiljenih cigareta promijenit će životnu putanju dvoje ljudi. Dotadašnji slučajni prolaznici koji se inače nikad ne bi ni pogledali, jer pripadaju drugačijim miljeima i poslovnim ritmovima, ukrstit će svoje osobne putanje u naizgled bezazlenoj sferi dokoličarskog interesa: djevojka koja se tipičnim obratom današnjeg nemilosrdnog i nesigurnog života, u periodu od samo nekoliko sati, nađe bez posla i unajmljene sobe, i mladić arogantan i bezosjećajan od uspjeha koji materijalnim priskrbljuje sebi nematerijalno.

JUDITH FRENCH - SLAVONSKI BROD

Moj profil

NOVO NA SLAVONSKIBRODINFO.NET

Zadnji komentari

7 Srp 12:32

  • Osvrt 3 od 5 zvjezdica
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Krajem 2008 godine nas par je odlučilo da stvorimo jedno mjesto u ovom virtualnom...  opširnije